Ihotyypit

Jo pelkkä pehmeä kosketus voi laukaista hyvältä tuntuvan väristyksen. Auringonsäde saattaa kutittaa. Musiikkikappale ja jopa tuoksukin voivat tunkeutua ihon alle, sillä iholla on herkkä olemus.

Jokainen iho reagoi ulkoisiin ärsykkeisiin eri tavoin. Henkilökohtainen ihoanalyysi kertoo, millaista hoitoa juuri sinun ihosi tarvitsee. Autamme sinua löytämään ihanteelliset hoitomuodot, joiden avulla voit hemmotella itseäsi ja ihoasi yllin kyllin.

Kuiva iho

Rentoutunut hyvänolontunne on poissa: iho kärsii rasvan, kosteuden tai molempien puutteesta. Iho hilseilee helposti ja reagoi heikosti ympäristön vaikutuksia vastaan. Iho väsyy nopeasti, ja ryppyjä muodostuu erityisesti silmien ympärille.

Sekaiho ja rasvainen iho

Iho kaipaa tasapainoa: sillä on samanaikaisesti sekä kuivia että rasvaisia kohtia. T-alueelle (otsa, nenä, leuka) on tyypillistä kiilto, laajentuneet ihohuokoset ja lievät epäpuhtaudet. Rasvaisella iholla näitä saattaa esiintyä myös poskien alueella.

Herkkä iho

Iho etsii rauhaa ja suojaa. Ympäristön haittavaikutuksiin, kuten aurinkoon, kylmyyteen ja tuuleen, se reagoi muuttumalla paikoittain punaiseksi ja ärtyneeksi. Iho on usein tavanomaista ohuempi, eivätkä laajentuneet verisuonet ole harvinaisia. Hoitotuotteiden pitäisi olla huolellisesti testattuja, hajusteettomia ja väriaineettomia.

Elvyttävää hoitoa kaipaava iho. Runsas auringonotto tai psyykkiset rasitukset saavat ihon näyttämään rasittuneelta ja kalpealta. Iho kaipaa raikkautta ja tehokasta hoitoa, joka huolehtii kaikin tavoin ihon uusiutumisesta.

Vaativa iho

Iho tarvitsee runsaasti energiaa ja hemmottelua, kun vähäinen nukkuminen, stressi tai aika jättää ensimmäisiä jälkiään. Tällainen iho tarvitsee syvävaikutteisia aineita, jotta se pääsisi nuorekkaasti säteilemään.

Epäpuhdas iho

Iho haluaisi hengittää vapaasti; lisääntynyt talin tuotanto aiheuttaa kiiltoa, tulehduksia ja finnejä. Raikkaan puhdas ulkonäkö vaatii antiseptistä hoitoa, talin erityksen vähentämistä ja ihohuokosten puhdistamista.